Så här fungerar det:

En senskada kan upptäckas upp till två veckor innan det känns eller märks på hästen. I programmet kan man sedan modifiera ex.vis bilden på senskadan. Du kan manipulera ned det inflammatoriska området ned till några pixlar för att riktigt kunna se var skadan härrör ifrån.

Anledningen att man kan se inre skador på ytan är att det går nervtrådar inifrån och ut. Det s.k sympatiska nervsystemet som förmedlar indikationerna rakt ovan/ut till utsidan. Man kan säga att de liknar fiberoptisk tråd. Vid en inflammation är fiberoptikens sfinkters/ringmuskler (vi kallar dem ventiler här) öppnade så de visar inflammationens utbredning på ytan, i "värme färger". Vid en nervirritation fungerar inte dessa ventiler och de stängs då till, vilket visar sig i "kall" färg på ytan.

I många fall av nervirritation kan man se vilken nervbana färgen och mönstret följer. En nervskada i nacken kan ex. vis visa sig i en frambens hälta.

Meditherm Vet2000 utökar termografins potential. Med Avancerad DITI (Digital Infrared Thermal Imaging) speciellt designad för veterinära applikationer gör det möjligt att se och kunna utvärdera diffusa, "svåra att hitta orsaken hältor" eller dysfunktioner i rörelseapparaten.

Förutom veterinärer kan även massörer, kiropraktorer, naprapater, fysioterapeuter, stora träningstall med flera ha stor nytta av denna teknik. Utrustningen är portabel, så den är enkel att ta med till hästen om man har ambullerande verksamhet. Systemet kan användas i de flesta stall och kliniker och "plåtningen" tar ca 15-20 minuter. Utbildning tillhandahålls antingen i Sverige eller utomlands av företaget.

>>> Läs mer!>>>